Φίμωση

Τι είναι η φίμωση;

Έχει καθιερωθεί να ονομάζουμε φίμωση την «αδυναμία αποκάλυψης της βαλάνου λόγω στένωσης της πόσθης (το δέρμα που καλύπτει τη βάλανο και το πέος)». Μία κατάσταση όμως που ανάλογα με την ηλικία μπορεί να είναι φυσιολογική. Στην πραγματικότητα το 95% των αγοριών γεννιέται με αυτή την κατάσταση μια και η στη γέννηση η βάλανος με την πόσθη είναι «κολλημένες» και η διαδικασία της αποκόλλησης γίνεται σταδιακά και αυτόματα κατά τη διάρκεια των πρώτων χρόνων της ζωής. Πρόκειται δηλαδή για μία φυσιολογική κατάσταση στα νεογνά και στα παιδιά.
Διαβάστε περισσότερα για την φίμωση...

slide8

Υποσπαδίας

Τι είναι ο υποσπαδίας;

Ελληνική λέξη, υπό και σπαδίας (εκ του σπάω - σπω, Μπαμπινιώτης, Λεξικό Νεοελληνικής Γλώσσας, σελ 1877) δηλαδή υπό + ρήγμα. Δηλαδή εκβολή του στομίου της ουρήθρας στην κάτω(κοιλιακή) επιφάνεια του πέους.
Διαβάστε περισσότερα για τον υποσπαδία...

slide7
slide4
slide5
slide6
slide7

Σύμμειση των χειλέων αιδοίου

Τι είναι η σύμμειση των χειλέων του αιδοίου;

Πρόκειται για την συνένωση των δυο μικρών χειλέων του αιδοίου και κάλυψή τους από μία λεπτή συνήθως μεμβράνη με αποτέλεσμα η είσοδος του κόλπου να είναι κλειστή κατά το μεγαλύτερο μέρος της.
Διαβάστε περισσότερα για την σύμμειση χειλέων...

slide3

Κύστη Κόκκυγος

Τι είναι η κύστη κόκκυγος;

Ο όρος Κύστη κόκκυγος ή τριχοφωλεακό συρίγγιο χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια χρόνια φλεγμονή στην περιοχή του κόκκυγα.
Διαβάστε περισσότερα για την κύστη κόκκυγος...

slide8

O Ιατρός


iatros

Ιερόθεος Λουκάς MD

Χειρουργός Παίδων, εκπαιδευθείς στην Λαπαροσκοπική Χειρουργική και Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική Παίδων.
Τακτικό μέλος των διεθνών επιστημονικών κοινοτήτων:

Μέλος διεθνών ιατρικών κοινοτήτων:

 • G.M.C. (General Medical Council, UK, Ηνωμένο Βασίλειο)
 • E.U.P.S.A (European Pediatric Surgery Association)
 • E.S.P.E.S (European Society of Pediatric Endoscopic Surgeons)
 • I.P.E.G. (International Pediatric Endosurgery Group


Ο ιατρός συνεργάζεται με τα παρακάτω ιδιωτικά νοσοκομεία:

 • ΜΗΤΕΡΑ Παίδων
 • ΙΑΣΩ Παίδων
 • Ευρωκλινική Παίδων
 • Μετροπόλιταν

Κλινική εμπειρία - εκπαίδευση

Τριετής άσκηση στη Γενική Χειρουργική στο ΠΓΝΕ «Θριάσιο», με συμμετοχή σε μεγάλο αριθμό Λαπαροσκοπικών επεμβάσεων.

Από τον Απρίλιο 2006 έως τον Σεπτέμβριο 2010 άσκηση για τη λήψη της ειδικότητας της Χειρουργικής Παίδων στο ΠΓΝΠΑ «Η Αγία Σοφία» στη 2η Παιδοχειρουργική Κλινική, όπου συμμετείχα σε σημαντικό αριθμό Λαπαροσκοπικών επεμβάσεων σε παιδιά (Απρίλιος 2006 – Νοέμβριος 2010).

Από τον Ιούλιο του 2010 κατέχω τον τίτλο της ειδικότητας του Χειρουργού Παίδων.

Εκπαίδευση στην προηγμένη Λαπαροσκοπική , Θωρακοσκοπική και Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική Παίδων στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο J.P Garrahan στο Buenos Aires, Αργεντινή.

Το παιδιατρικό νοσοκομείο J. P Garrahan αποτελεί ένα από τα πέντε πιο πολυσύχναστα και σημαντικότερα παιδιατρικά κέντρα σε όλον τον κόσμο. Αντιμετωπίζει περιστατικά από όλη την Αργεντινή και την υπόλοιπη Λατινική Αμερική ενώ εκπαιδεύει γιατρούς από τις ιδιες χώρες. Στην κλινική έχουν αναπτυχθεί πρωτοποριακές τεχνικές στην Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική και Λαπαροσκοπική-Θωρακοσκοπική. Η Διευθύντρια MM Bailez εξειδικεύεται χειρουργική των ορθοπρωκτικών ανωμαλιών , στη χειρουργική του ουρογεννητικού κόλπου και των γυναικολογικών παθήσεων.


ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 • Διεθνή μετεκπαιδευτικά σεμινάρια Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής με Πρακτική εξάσκηση σε πειραματόζωα σε Στρασβούργο , IRCAD / EITS και Buenos Aires.
 • Μετεκπαιδευτικά κλινικά φροντιστήρια, IRCAD/EITS, University of Strasbourg, FRANCE με θέματα λαπαροσκοπικής και θωρακοσκοπικής χειρουργικής.
 • Συνεχής ενημέρωση και παρακολούθηση διεθνών συμποσίων και εκπαιδευτικών μαθημάτων πάνω στις εξελίξεις διαγνωστικές και θεραπευτικές της Παιδοχειρουργικής.

Δεκάδες Ανακοινώσεις και συμμετοχή σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια, Δημοσιεύσεις άρθρων σε διεθνή περιοδικά

Ο ιατρός συνεργάζεται με τις περισσότερες ιδιωτικές ασφάλειες.

Οι πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτή τηνwarning ιστοσελίδα έχουν ρόλο ενημερωτικό μόνον. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρούνται ως ιατρική οδηγία ή διάγνωση. Επικοινωνήστε με τον γιατρό σας για περισσότερες πληροφορίες.

Προσοχή!