Φίμωση

Τι είναι η φίμωση;

Έχει καθιερωθεί να ονομάζουμε φίμωση την «αδυναμία αποκάλυψης της βαλάνου λόγω στένωσης της πόσθης (το δέρμα που καλύπτει τη βάλανο και το πέος)». Μία κατάσταση όμως που ανάλογα με την ηλικία μπορεί να είναι φυσιολογική. Στην πραγματικότητα το 95% των αγοριών γεννιέται με αυτή την κατάσταση μια και η στη γέννηση η βάλανος με την πόσθη είναι «κολλημένες» και η διαδικασία της αποκόλλησης γίνεται σταδιακά και αυτόματα κατά τη διάρκεια των πρώτων χρόνων της ζωής. Πρόκειται δηλαδή για μία φυσιολογική κατάσταση στα νεογνά και στα παιδιά.
Διαβάστε περισσότερα για την φίμωση...

slide8
slide5

Κύστη Κόκκυγος

Τι είναι η κύστη κόκκυγος;

Ο όρος Κύστη κόκκυγος ή τριχοφωλεακό συρίγγιο χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια χρόνια φλεγμονή στην περιοχή του κόκκυγα.
Διαβάστε περισσότερα για την κύστη κόκκυγος...

slide3
slide6
slide7

Σύμμειση των χειλέων αιδοίου

Τι είναι η σύμμειση των χειλέων του αιδοίου;

Πρόκειται για την συνένωση των δυο μικρών χειλέων του αιδοίου και κάλυψή τους από μία λεπτή συνήθως μεμβράνη με αποτέλεσμα η είσοδος του κόλπου να είναι κλειστή κατά το μεγαλύτερο μέρος της.
Διαβάστε περισσότερα για την σύμμειση χειλέων...

Υποσπαδίας

Τι είναι ο υποσπαδίας;

Ελληνική λέξη, υπό και σπαδίας (εκ του σπάω - σπω, Μπαμπινιώτης, Λεξικό Νεοελληνικής Γλώσσας, σελ 1877) δηλαδή υπό + ρήγμα. Δηλαδή εκβολή του στομίου της ουρήθρας στην κάτω(κοιλιακή) επιφάνεια του πέους.
Διαβάστε περισσότερα για τον υποσπαδία...

slide7
slide4
slide8

Κιρσοκήλη στα παιδιά


Τι είναι η κιρσοκήλη;

Πρόκειται για τη διάταση του φλεβικού δικτύου που αποχετεύει το αίμα από τους όρχεις. Ένα ποσοστό 6% σε παιδιά 10 ετών και 15% σε παιδιά 13 ετών. Συμβαίνει κυρίως (>90%) αριστερά. Αν παρουσιαστεί ξαφνικά, ή εντοπίζεται δεξιά χρήζει περαιτέρω ελέγχου.


Πρέπει να χειρουργηθεί;

Αποτελεί αίτιο υπογονιμότητας και στειρότητας στον άνδρα!!! Το 30 - 40% των ανδρών με υπογονιμότητα έχουν ιστορικό κιρσοκήλης. Οι διαταραχές στον όρχι διαπιστώνονται και ιστολογικά. Επίσης έχει αποδειχθεί ότι αν η αποκατάσταση γίνει σε μικρή ηλικία η κατάσταση μπορεί να είναι αναστρέψιμη.


Ποια είναι τα συμπτώματα της νόσου;

Ήπιο άλγος, αίσθημα βάρους, διόγκωση στο όσχεο. Τα συμπτώματα μπορεί να είναι εντονότερα στη ζέστη. Πρέπει πάντα να γίνεται υπερηχογράφημα!


Ποια είναι η θεραπεία;

Η θεραπεία είναι χειρουργική. Η πάθηση μπορει να αντιμετωπιστεί αποκλειστικά Λαπαροσκοπικά. Σε αυτή την περίπτωση, εκτός της ταχείας και ανώδυνης ανάρρωσης αναγνωρίζονται καλύτερα τα αγγεία (φλέβες, αρτηρίες, λεμφαγγεία) μειώνοντας έτσι τις υποτροπές στο ελάχιστο. Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία και την επόμενη μέρα ο ασθενής εξέρχεται.

Οι πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτή τηνwarning ιστοσελίδα έχουν ρόλο ενημερωτικό μόνον. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρούνται ως ιατρική οδηγία ή διάγνωση. Επικοινωνήστε με τον γιατρό σας για περισσότερες πληροφορίες.

Προσοχή!